Списък с желания 0

Общи условия за ползване

Настоящите общи условия регламентират отношенията между "Инспорт 2017-2" ЕООД и лицата ползващи сайта и онлайн магазина находящи се на адрес www.madstitches.bg

Собственик на сайта и интернет магазина www.madstitches.bg е "Инспорт 2017-2" ЕООД с ЕИК 204604839, с адрес на регистрация кв. Възраждане 54-В-5, гр. Ямбол (8600), тел.: 0899 108 618 и имейл info@madstitches.bg.

1. ДЕФИНИЦИИ

"ЗЗП" – означава Закон за защита на потребителите.

"ЗЗЛД" – означава Закон за защита на личните данни.

"ЗПУ" – означава Закон за пощенските услуги.

"САЙТ" – означава уебсайта находящ се на www.madstitches.bg

"ОНЛАЙН МАГАЗИН" – означава виртуалният магазин намиращ се на www.madstitches.bg

"ПОТРЕБИТЕЛ" – всеки, който е заредил в своя браузър уебстраницата www.madstitches.bg, както и потребител по смисъла на Закона за защита на потребителите (ЗЗП).

"ЛИЧНИ ДАННИ" – означава лични данни по смисъла на Закона за защита на личните данни (ЗЗЛД).

"НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ" – означава наложен платеж по смисъла на Закона за пощенските услуги (ЗПУ).

"ОБЩИ УСЛОВИЯ" – означава настоящите общи условия. С кликването върху който и да е линк, бутон или приложение находящи се на сайта, с изключение на линка сочещ към тези общи условия, се съгласявате изрично и безусловно с настоящите общи условия за ползването на сайта и онлайн магазина.

2. РЕГИСТРАЦИЯ

Сайтът може да бъде разглеждан свободно, без да е необходима регистрация. Регистрацията (създаване на профил) е необходима само за ползването на определени функционалности и е абсолютно доброволна и безплатна. За да се регистрирате е необходимо да попълните регистрационна форма, намираща се тук.

Ако потребител иска да направи поръчка, регистрацията не е задължителна, но препоръчителна. Това е направено с цел:

  • за да можем да изпратим, а потребителят да получи, цялата необходима съпътстваща информация, свързана с направената поръчка и нейната доставка;
  • да улесни потребителя при следваща поръчка, тъй като в този случай не се налага повторно въвеждане на данни за доставка;
  • да се намали риска от грешки при неколкократно въвеждане на данни за доставка;
  • за да може потребителят да разполага с история на всички направени от него поръчки;
  • за да може потребителят да си направи списък „любими“ продукти и той да се съхранява в неговия профил.

Полетата, които задължително следва да бъдат попълнени са отбелязани със звездичка. При успешно приключване на регистрацията потребителят ще получи потвърждение на посочената електронна поща. С регистрацията в онлайн магазина потребителя активно избира да приеме настоящите Общи условия.  Необходимо е да прочетете и приемете тези Общи условия и при извършване на поръчка.

3. ОБЩИ

От онлайн магазина могат да бъдат закупувани само стоки, които системата позволява да бъдат добавяни в пазарската чантичка. Цялата информация относно представените на сайта стоки, включително, но не само, технически характеристики, гаранционни условия, начин на употреба и т.н., е предоставена от производителя, като "Инспорт 2017-2" ЕООД не носи каквато и да е отговорност в случай на невярно, неправилно или неточно представена информация, вярна информация представена по заблуждаващ начин, разминаване между представеното и действителното положение, печатни грешки.

В съдържанието на ОНЛАЙН МАГАЗИНА са използвани запазените марки, знаци, снимки, текстове и т.н. и правата върху тези материали принадлежат на "Инспорт 2017-2" ЕООД. Всички останали материали от съдържанието на сайта (включително, но не само, снимки, графики, текст, илюстрации и дизайн) са собственост на "Инспорт 2017-2" ЕООД. Употребата им с търговска, рекламна или друга цел, употребата чрез публично разпространение, копиране, публикуване в други уебсайтове в глобалната мрежа, създаването на производни материали от съдържанието на електронния магазин, промените в съдържанието, предаването, излагането, възпроизвеждането на съдържанието, създаването на вторични материали са нарушения на авторските и сродните им права и се преследват от закона.

4. ЦЕНИ

Всички публикувани на страниците на онлайн магазина цени са в български лева (BGN) с включен 20% ДДС и не включват разходите за доставка. "Инспорт 2017-2" ЕООД си запазва правото да променя цените на стоките без предупреждение. Потребителят заплаща разходите за доставка, като точната сума се изчислява автоматично от системата на куриера при изпращането на стоката или в определени случаи от нашата ситема при създаване на поръчка.

5. ПАЗАРУВАНЕ И ПОРЪЧКИ

Поръчки могат да правят както потребители, имащи регистрация, така и клиенти без регистрация, т.нар. "гости". "Инспорт 2017-2" ЕООД си запазва правото да откаже поръчка, без да има вече извършени разходи от потребителя, в случай на допусната техническа грешка на сайта и обявена разлика в цената. Всички покупки на продукти от ОНЛАЙН МАГАЗИНА са ограничени до лична употреба и не могат, без изричното писмено съгласие на "Инспорт 2017-2" ЕООД, да се извършва препродажба, търговска употреба или дейност. "Инспорт 2017-2" ЕООД си запазва правото да ограничи количествата до нормалния размер за покупки на дребно.

6. ПРОМЕНИ В ПОРЪЧКИТЕ

Потребителят има право да нанесе промени в поръчката си преди тя да бъде предадена на куриерската фирма, за което той получава известие на посочената електронна поща. Ако промяната се извърши след този момент, към сумата на коригираната вече поръчка се начислява и сумата за връщане на първоначално поръчаната стока.

За промяна на вече направена поръчка, моля, свържете се с нас, чрез формата за контакт на ОНЛАЙН МАГАЗИНА, по електронната поща на адрес: info@madstitches.bg , посочен и на страницата на ОНЛАЙН МАГАЗИНА.

7. ПЛАЩАНЕ С НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ

Плащането на поръчаните от потребителя продукти се извършва с наложен платеж при получаване на стоката.

Продуктите се доставят от служител на куриерска фирма ЕКОНТ, съгласно избрания от КУПУВАЧА начин на доставка. Потребителят проверява съдържанието на пратката и след това заплаща на куриера цялата дължима сума, включваща цената на поръчаните продукти и доставка. Плащането се отбелязва в документа, удостоверяващ предаването на стоката, като същият служи и за разписка.

8. ПЛАЩАНЕ С КРЕДИТНА КАРТА (очаквайте скоро)

(Очаквайте скоро) Може да заплатите поръчаните продукти и през директно плащане с кредитна/дебитна карта. За тези плащания използваме системата на Пощенска банка.

Пощенска банка предоставя система за сигурни плащания през Интернет, чрез схемите VerifiedbyVisa за карти VISA и MasterCardSecureCode за карти MasterCard. При тези плащания, освен стандартния процес на авторизация на плащането, се добавя и възможността за допълнителна автентикация на картодържателя чрез въвеждането на парола. По този начин, на картодържателите се предоставя по-голям контрол при използването на картите им в Интернет, намалява възможността за неавторизирано използване и се увеличава сигурността на потребителите при онлайн пазаруване.

9. ДОСТАВКА

Доставка на поръчана от онлайн магазина стока се извършва само до адреси на територията на Република България.

Поръчаните продукти се доставят до посочения от потребителя адрес в срок от 1 до 3 работни дни от датата на потвърждение на поръчката. При натоварване на куриерската мрежа е възможно забавяне на доставката, за което "Инспорт 2017-2" ЕООД не носи отговорност. Изисквания за доставки с фиксиран час се заплащат допълнително съгласно тарифата на куриерската фирма. Доставката се извършва чрез куриерска фирма ЕКОНТ до поискване от офис или до посочен от потребителя адрес с куриер. Населени места без офис на ЕКОНТ се обслужват според графика на куриерската фирма.

Потребителят е длъжен да провери дали съдържанието на пратката съответства на неговата поръчка, преди да заплати наложения платеж. Със заплащането на цената на поръчката и доставката и полагането на подписа от потребителя върху документите за доставка последният дава своето съгласие с вида и съдържанието на доставката.

В случай на нарушения във външния вид и увреждане на стоката, възникнали при транспорта, Потребителят трябва да се обърне към служител на куриерската фирма и да се състави протокол за рекламация. След това се свържете с нас по електронната поща на адрес: info@madstitches.bg. Ако не направи това, вещта се смята за одобрена, като потребителят губи правото по-късно да претендира, че стоката му е доставена с явни недостатъци, липсата на някой от придружаващите я аксесоари и/или на който и да е от изискваните от българското законодателство документи.

При сгрешен или липсващ продукт грешката се поправя и съответните продукт/и се изпращат на същия или следващия работен ден, като разходите по доставката са за сметка на "Инспорт 2017-2" ЕООД. Потребителят не заплаща нищо допълнително.

10. ДОГОВОР ЗА ПРОДАЖБА ОТ РАЗСТОЯНИЕ

Договорът за продажба от разстояние между "Инспорт 2017-2" ЕООД и потребителя се счита за сключен след потвърждаване на дадената поръчка от страна на "Инспорт 2017-2" ЕООД. Потвърждаването на сключен с "Инспорт 2017-2" ЕООД договор от разстояние се извършва на посочената от потребителя електронна поща.

11. ОТКАЗ ОТ СКЛЮЧЕН ДОГОВОР ОТ РАЗСТОЯНИЕ

На основание чл. 50 от ЗЗП потребителят има право да се откаже от договора от разстояние без да посочва причина, без да дължи обезщетение или неустойка и без да заплаща каквито и да е разходи (с изключение на разходите, предвидени в чл. 54, ал. 3 и чл. 55 от ЗЗП) в 14-дневен срок, считано от датата на приемане на стоките от потребителя или от трето лице, различно от превозвача и посочено от потребителя, или когато потребителят е поръчал много стоки с една поръчка, които се доставят отделно – считано от датата, на която потребителят или трето лице, различно от превозвача и посочено от потребителя, приеме последната стока.

Правото на отказ може да бъде упражнено само ако потребителят е представил на "Инспорт 2017-2" ЕООД стоката в оригиналната ѝ опаковка в запазен търговски вид, всички числящи се към стоката аксесоари, принадлежности, документи и оригиналната касова бележка и етикети .

Формуляр за упражняване на правото на отказ от договора от разстояние, можете да намерите ТУКВ случай на упражнено право на отказ от договор от разстояние потребителят трябва да изпрати или предаде стоките обратно на "Инспорт 2017-2" ЕООД не по-късно от 14 дни, считано от датата, на която потребителят е съобщил на "Инспорт 2017-2" ЕООД за решението си да се откаже от договора. До предаването на стоката на "Инспорт 2017-2" ЕООД рискът от случайното погиване или повреждане се носи изцяло от потребителя.

Възстановяване на плащания се извършва единствено ПО БАНКОВ ПЪТ. При поръчка заплатена, чрез дебитна/кредитна карта сумата се възстановява единствено по картата, чрез която е извършено плащането.

12. ПУБЛИКУВАНЕ НА РЕВЮТА ЗА СТОКИ

Ревюта за продукти може да публикува само потребител, вече закупил тези продукти. Ако досега не сте купували дадения продукт от www.madstitches.bg , системата няма да позволи да публикувате ревю за него.

Ревютата следва да са написани на български език, на кирилица или на английски език и да съдържат единствено обективното мнение на автора за съответната стока, основаващо се на преките му впечатления относно предимствата/недостатъците, установени в процеса на използването й.